Blog

Blog

Cum alegi casa la munte potrivită

Cum alegi casa la munte potrivită

Alegerea unei case la munte perfectă, nu doar potrivită
 
O imagine face cât 1.000 de cuvinte
Atunci când decizi să-ți construiești sau achiziționezi o casă la munte, cu siguranță trebuie să ții cont de priveliștea pe care ți-o oferă amplasarea ei.
 
Dacă acum alegi terenul, atunci privește atent din toate unghiurile și imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața și să vezi peisajele din jur. Dacă alegi o casă deja construită, asigură-te că pe toate geamurile ai câte o poveste de urmărit și creat. Cu siguranță nu-ți vei dori să vezi povestea vecinilor când te trezești, așa că încearcă să ții cont de distanța față de casele alăturate.
 
Alege vecinii cu atenție
Distanța față de vecini e un aspect de care e bine să ții cont, însă trebuie să ai în vedere și relația cu ei, deoarece e foarte important să simți că faci parte dintr-o comunitate.
 
Dacă vrei o casă de vacanță, poate ai fi mai liniștit să știi că poți să te bazezi pe un vecin să o verifice din când în când, iar dacă vrei o pensiune, poate că vei avea nevoie să contezi pe vecini pentru produse cu specific local sau chiar forță de muncă. Vrei o casă la munte permanentă? Atunci cu siguranță ar fi important pentru copilul tău să aibă cu cine să se joace după școală sau să-și facă temele.
 
Testul timpului
O casă la munte trebuie să reziste în condiții speciale. Materialele folosite trebuie să rămână neclintite în timp, în ciuda frigului, a umezelii și a vântului care le pot degrada. Asigură-te că viitorul tău locșor este, în primul rând, foarte stabil. Pentru zonele cu risc seismic ridicat, specialiștii în construcții recomandă lemnul, însă dacă vorbim despre o zonă cu risc ridicat de inundații, cea mai bună alegere este cărămida, care este și un termoizolator foarte bun.
 
Credem că e important să ai în vedere și componenta ecologică, astfel că poți alege să combini cărămida cu lemnul, pentru o mai bună integrare în peisajul montan.
 
Atenție la utilități
Ai găsit o casă pe placul tău și ai niște vecini minunați în jur. Dar cât confort ai în noua ta casă? Stabilește de dinainte ce utilități sunt pe primul loc pentru tine și vezi dacă noua proprietate ți le poate oferi.
 
Spre exemplu, poate că te afli într-o zonă minunată, dar fără conexiune la internet sau antene telefonice, iar serviciul tău nu-ți permite astfel de compromisuri. Mai mult, poate ar fi bine să știi dacă există canalizare în zonă sau gaze, iar un alt lucru important este sistemul de încălzire. Pentru o casă la munte, specialiștii recomandă fie centrala pe lemne sau cărbune, fie un sistem electric de încălzire.
 
Întinde-te exact atât cât ai nevoie
Spațiul este, de asemenea, un lucru de care trebuie să ții cont. Dacă alegi o casă mare, cu multe camere, atunci și cheltuielile de întreținere sau cele cu utilitățile vor fi mai ridicate. De asemenea, mărimea grădinii trebuie să fie aleasă după necesitățile familiei tale. Gândește-te la spațiu pentru parcare, decorațiuni sau chiar pentru extinderea construcției.
 
Știm că alegerea viitoarei tale case la munte nu e ușoară, însă sperăm că recomandările noastre ți-au fost de folos și te-au ajutat să-ți pui ideile în ordine. Îți dorim să găsești casa pe care o visezi și să te bucuri de ea!

Vrei să afli mai multe din culisele construcțiilor si amenajărilor?

Înapoi la pagina anterioară