Blog

Blog

Soluții de finisaje pentru casa ta

Soluții de finisaje pentru casa ta

Sfaturi și idei de finisaje pentru casa perfectă
 
Începe cu fațada casei
 
Exteriorul casei tale este primul care îți va face inima (și ochii) să tresară. Este important să iei în considerare atât considerentele estetice, cât și pe cele practice. În acest fel, te vei asigura că rezistența casei este direct proporțională cu plăcerea pe care ți-o oferă atunci când o privești.
 
  • Tencuiala decorativă este o alegere excelentă pentru fațada casei. Ea are atât un caracter practic, protejând construcția împotriva condițiilor meteo nefavorabile, cât și unul estetic, oferind un finisaj plăcut.
 
  • Culorile trebuie alese cu mare atenție și în concordanță cu amenajarea interioară. Gândește-te ce anume vrei să transmită casa ta. Îți dorești o construcție modernă, sau una clasică? Una tradițională, sau una într-un stil ecologic? Casa ta va vorbi despre tine, așa că gândește-te ce culori te reprezintă.
 
 
  • Grădina pe care o vei amenaja contribuie mult la imaginea totală a casei. Ea poate să pună în valoare construcția sau, din contră, să-i saboteze imaginea. Gândește-o direct proporțional cu casa. Dacă grădina este mai mare decât construcția, vei avea impresia de pustietate și izolare, iar dacă este mai mică, vei avea impresia de sufocare. Decoreaz-o în concordanță cu materialele folosite pentru exteriorul casei.
 
Este foarte important ce e în interior
 
Este adevărat că primul lucru pe care cineva îl vede este exteriorul. Totuși, nu trebuie să uiți că în interiorul casei vei petrece probabil cele mai multe momente din viața ta. Așadar, finisajele interioare trebuie să fie impecabile și să te bucure de fiecare dată când te trezești.
 
  • Culorile din interior sunt și mai importante decât cele folosite în exterior, pentru că acestea îți pot influența starea de spirit și chiar activitatea de zi cu zi. Spre exemplu, roșul stimulează mult vizual, așa că recomandat este să-l folosești pentru birou sau bibliotecă, unde ai nevoie ”să fii în priză”.
 
Albastrul este recomandat pentru dormitoare, pentru că are efect relaxant asupra psihicului, la fel și culoarea verde. Portocaliul poate fi folosit pentru camera de zi, fiind o culoare care inspiră pofta de viață.
 
  • Podeaua necesită și ea finisaje pentru casă speciale. De exemplu, dacă ești o persoană dinamică, probabil că-ți vei dori o podea care se curăță rapid, finisată cu gresie sau marmură. Dacă ești o persoană care iubește eleganța, cu siguranță îți vei dori parchet în casa ta.
 
Dar dacă îți dorești un ambient cald în camerele tale, vei alege să-ți finisezi podelele cu mochete. Cu siguranță, dacă ai copii mici, cea mai bună alegere pentru a-i ști în siguranță este mocheta.
 
  • Pereții, de asemenea, trebuie să fie finisați în concordanță cu podelele și mobilierul. Pentru o casă rustică, se potrivește foarte bine lambriul, care este și un bun izolator termic. Trebuie să ai în vedere și faptul că acesta dă impresia de micșorare a camerei.
 
De asemenea, poți opta pentru tapet, dacă îți dorești o atmosferă mai caldă. În prezent, multe persoane aleg să decoreze un perete al casei cu plăci de piatră, pentru a da un aspect mai modern al încăperii. În camerele care ți se par prea mici, poți alege câteva oglinzi, pentru a mări vizual spațiul.
 
Sperăm că am reușit să te ajutăm cu idei pentru amenajare și finisaje pentru casa ta. Nu uita: acordă importanță interiorului și exteriorului, în egală măsură. Astfel, locuința ta o să fie un întreg și o să te reprezinte.
 
Îți dorim să găsești acele finisaje care să-ți transforme casa în acasă. Spor la ales materialele preferate!

Vrei să afli mai multe din culisele construcțiilor si amenajărilor?

Înapoi la pagina anterioară