Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Pozitionarea Terenului

Terenurile care se află la periferie au un preț cu până la 60%-80%  mai mic decât cele pe care ți le poți achiziționa în centru, ceea ce înseamnă că în loc să plătești 50.000 Euro pentru un teren construibil, poți plăti de fapt doar 10.000 Euro.
 
 
 
Pozitionarea Terenului

 Este terenul viitoarei tale case branșat la curent electric în mod direct, fără să mai fie nevoie să cheltuiești alți bani? Sau cel puțin, ai linia de curent la dispoziție în fața terenului? 
Nu te lăsa ademenit de faptul că ți se spune că sursa de curent electric se află la 100 m distanță.  Este foarte posibil ca acești 100m să însemne necesitatea realizării unui nou punct de transformare.  Ceea ce înseamnă că vei fi nevoit să scoți din buzunar încă cel puțin 50.000 de lei față de bugetul pe care ți l-ai stabilit inițial.
 Asigură-te, de asemenea, că ești branșat la rețeaua de apă potabilă. 
 Lipsa sistemului de canalizare  poate fi substituită cu succes, printr-o fosă septică ecologică sau o mini-stație de epurare, care îți pot garanta o utilizare ergonomică și eficientă a acestui sistem, în așa fel încât să nu îți dea deloc bătăi de cap, ca să nu mai vorbim de avantajul că totul e pe mâna ta și nu depinzi de birocrație în cazul în care vrei să aduci o modificare felului de funcționare. 

 Verifică existența CONECTIVITĂȚII:
 La telefonie fixă și iluminatul stradal
 Cablu TV
 Internet
 Acoperirea semnalului pentru telefonia mobilă
 
 Este drumul de acces catre proprietatea ta asfaltat în cele mai bune condiții sau este genul de drum care te obligă să îți duci mașina la service o dată pe lună? Interesează-te la autoritățile corespunzătoare dacă sunt planificate lucrări de reparație sau dacă le poți solicita chiar tu și în cât timp ar fi îndeplinite.
Gândește-te cum ar fi ca locuind la marginea orașului să ajungi de fapt mult mai repede la serviciu decât colegii tăi care stau chiar în centru...
Cum ar fi dacă banii economisiți într-un an pe benzină numai până la munca și înapoi ți-ar ajunge să îți faci un concediu regesc împreună cu familia?
Dar dacă copii tăi ar avea acces la o școala mai bună și chiar mai aproape de casă decât cei care stau în centru unde grădinițele și școlile de stat sunt de mult neîncăpătoare pentru zona pe care o deservesc?
 Alege-ți punctele tale de interes și analizează dacă situația ta actuală se va îmbunătăți (din perspectiva timpului, a banilor și a energiei) în momentul în care te vei muta la casă în zona respectivă.
 Testează calitatea serviciilor oferite în acea zonă. Pune cât mai multe întrebări, vizitează-ți punctele de interes și asigură-te dinainte că atât nevoile tale precum și cele ale familiei tale vor fi îndeplinite.
 Ca să eviți zgomotul și poluarea marilor șosele, LOTUL IDEAL PENTRU TINE este în apropierea unei zone verzi sau chiar a unei păduri, dar nu mai aproape de 150 m. 30 de metri distanță de strada principală îți asigură evitarea atât a zgomotului, cât și a prafului. 
 Un alt aspect demn de luat în calcul este ca terenul să nu fie inundabil în caz de ploi. 
 Ai grija ca terenul să nu fie situat în albia unui râu, chiar daca acesta a secat, sau în apropierea unei ape unde se deversează reziduuri. 
 Este recomandat ca solul să fie stabil și nesurpabil. Pentru acest lucru este indicat un STUDIU GEOFIZIC în funcție de care se calculează și fundația casei. 
Atât timp cât soliciți STUDIUL GEOFIZIC ÎNAINTE DE CUMPĂRAREA TERENULUI, vei fi în siguranță. Procedura este foarte simplă, costă nesemnificativ, dar intrăm în posesia profilului solului respectiv până la o anumită adâncime.
Neavând un studiu geo, există riscul ca proiectantul să supradimensioneze armături, grinzi, plăci și asa mai departe, pentru a se asigura de construcție. 
 
Deci, la final, scutești foarte puțini bani cu studiul geofizic, dar dai mult mai mult pe materiale. 
 
 De asemenea, sunt necesare și informații legate de nivelul apei subterane (litologia solului).

Înapoi la articole