Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Pozitionarea Terenului

Terenurile care se afl─â la periferie au un pre╚Ť cu pân─â la 60%-80%  mai mic decât cele pe care ╚Ťi le po╚Ťi achizi╚Ťiona în centru, ceea ce înseamn─â c─â în loc s─â pl─âte╚Öti 50.000 Euro pentru un teren construibil, po╚Ťi pl─âti de fapt doar 10.000 Euro.
 
 
 
Pozitionarea Terenului

 Este terenul viitoarei tale case bran╚Öat la curent electric în mod direct, f─âr─â s─â mai fie nevoie s─â cheltuie╚Öti al╚Ťi bani? Sau cel pu╚Ťin, ai linia de curent la dispozi╚Ťie în fa╚Ťa terenului? 
Nu te l─âsa ademenit de faptul c─â ╚Ťi se spune c─â sursa de curent electric se afl─â la 100 m distan╚Ť─â.  Este foarte posibil ca ace╚Öti 100m s─â însemne necesitatea realiz─ârii unui nou punct de transformare.  Ceea ce înseamn─â c─â vei fi nevoit s─â sco╚Ťi din buzunar înc─â cel pu╚Ťin 50.000 de lei fa╚Ť─â de bugetul pe care ╚Ťi l-ai stabilit ini╚Ťial.
 Asigur─â-te, de asemenea, c─â e╚Öti bran╚Öat la re╚Ťeaua de ap─â potabil─â. 
 Lipsa sistemului de canalizare  poate fi substituit─â cu succes, printr-o fos─â septic─â ecologic─â sau o mini-sta╚Ťie de epurare, care î╚Ťi pot garanta o utilizare ergonomic─â ╚Öi eficient─â a acestui sistem, în a╚Öa fel încât s─â nu î╚Ťi dea deloc b─ât─âi de cap, ca s─â nu mai vorbim de avantajul c─â totul e pe mâna ta ╚Öi nu depinzi de birocra╚Ťie în cazul în care vrei s─â aduci o modificare felului de func╚Ťionare. 

 Verific─â existen╚Ťa CONECTIVIT─é╚ÜII:
 La telefonie fix─â ╚Öi iluminatul stradal
 Cablu TV
 Internet
 Acoperirea semnalului pentru telefonia mobil─â
 
 Este drumul de acces catre proprietatea ta asfaltat în cele mai bune condi╚Ťii sau este genul de drum care te oblig─â s─â î╚Ťi duci ma╚Öina la service o dat─â pe lun─â? Intereseaz─â-te la autorit─â╚Ťile corespunz─âtoare dac─â sunt planificate lucr─âri de repara╚Ťie sau dac─â le po╚Ťi solicita chiar tu ╚Öi în cât timp ar fi îndeplinite.
Gânde╚Öte-te cum ar fi ca locuind la marginea ora╚Öului s─â ajungi de fapt mult mai repede la serviciu decât colegii t─âi care stau chiar în centru...
Cum ar fi dac─â banii economisi╚Ťi într-un an pe benzin─â numai pân─â la munca ╚Öi înapoi ╚Ťi-ar ajunge s─â î╚Ťi faci un concediu regesc împreun─â cu familia?
Dar dac─â copii t─âi ar avea acces la o ╚Öcoala mai bun─â ╚Öi chiar mai aproape de cas─â decât cei care stau în centru unde gr─âdini╚Ťele ╚Öi ╚Öcolile de stat sunt de mult neînc─âp─âtoare pentru zona pe care o deservesc?
 Alege-╚Ťi punctele tale de interes ╚Öi analizeaz─â dac─â situa╚Ťia ta actual─â se va îmbun─ât─â╚Ťi (din perspectiva timpului, a banilor ╚Öi a energiei) în momentul în care te vei muta la cas─â în zona respectiv─â.
 Testeaz─â calitatea serviciilor oferite în acea zon─â. Pune cât mai multe întreb─âri, viziteaz─â-╚Ťi punctele de interes ╚Öi asigur─â-te dinainte c─â atât nevoile tale precum ╚Öi cele ale familiei tale vor fi îndeplinite.
 Ca s─â evi╚Ťi zgomotul ╚Öi poluarea marilor ╚Öosele, LOTUL IDEAL PENTRU TINE este în apropierea unei zone verzi sau chiar a unei p─âduri, dar nu mai aproape de 150 m. 30 de metri distan╚Ť─â de strada principal─â î╚Ťi asigur─â evitarea atât a zgomotului, cât ╚Öi a prafului. 
 Un alt aspect demn de luat în calcul este ca terenul s─â nu fie inundabil în caz de ploi. 
 Ai grija ca terenul s─â nu fie situat în albia unui râu, chiar daca acesta a secat, sau în apropierea unei ape unde se deverseaz─â reziduuri. 
 Este recomandat ca solul s─â fie stabil ╚Öi nesurpabil. Pentru acest lucru este indicat un STUDIU GEOFIZIC în func╚Ťie de care se calculeaz─â ╚Öi funda╚Ťia casei. 
Atât timp cât solici╚Ťi STUDIUL GEOFIZIC ÎNAINTE DE CUMP─éRAREA TERENULUI, vei fi în siguran╚Ť─â. Procedura este foarte simpl─â, cost─â nesemnificativ, dar intr─âm în posesia profilului solului respectiv pân─â la o anumit─â adâncime.
Neavând un studiu geo, exist─â riscul ca proiectantul s─â supradimensioneze arm─âturi, grinzi, pl─âci ╚Öi asa mai departe, pentru a se asigura de construc╚Ťie. 
 
Deci, la final, scute╚Öti foarte pu╚Ťini bani cu studiul geofizic, dar dai mult mai mult pe materiale. 
 
 De asemenea, sunt necesare ╚Öi informa╚Ťii legate de nivelul apei subterane (litologia solului).

Înapoi la articole