Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Aspectul estetic contează

Dacă în momentul de față, livingul tău are 16 m2, care ar fi o suprafață care să te satisfacă în mod real ? 22 m2 sau 24 m2 ? Atunci de ce să îți construiești un living de 40 m2? 
Aspectul estetic contează

Te vei lovi astfel de problema mobilării lui ca să scapi de senzația aceea neplăcută de gol, de casă nelocuită, compromițând cel mai probabil aspectul estetic și begtul total al investiției tale.

            Sfătuiește-te cu proiectantul astfel încât să poți vedea o imagine tridimensională a fiecărei camere, imagine care să includă și ușile, ferestrele și piesele importante de mobilier, pe de o parte, pe de altă parte interesează-te ce costuri suplimentare ai pentru fiecare metru patrat de construcție pe care îl gândești în plus față de ceea ce tu ai nevoie.
 
            Vizualizează-ți casa, cu toate detaliile sale, înainte să dai ok-ul final proiectantului cu care lucrezi. Dacă procedezi în acest mod, după construcția casei, nu va mai fi nevoie să îți faci un nou credit doar ca să îți cumperi mobilierul de bază. Vei face economii importante pe care le poți investi apoi în decorațiunile interioare ale căminului tău. Nu vei mai alerga după cele mai ieftine oferte pentru anumite materiale ci chiar vei  avea o posibilitate reală de a decide să îți cumperi ce îți place, nu doar ce îți poți permite!
 
            Atunci când îți gândești fiecare cameră în parte, pune pe hârtie piesele de mobilier, cu dimensiunile lor reale și în funcție de spațiul ocupat de acestea, adaugă spațiile de trecere care dau camerei senzația de spațiu.
 
            Nu uita să iei în calcul și înălțimea fiecărui etaj, în așa fel încât să nu descoperi prea târziu că ai o casă prea înaltă în care nu doar că te vei simți ca într-o bibliotecă publică, ci te va costa și în plus să îi menții o temperatură potrivită.

Înapoi la articole