Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Corelarea Între Teren Și Proiectul Casei

Înainte de alegerea unui teren, ar fi bine să te consulți și cu un arhitect care îți va spune dacă poți ridica pe el sau nu casa pe care o ai în minte. În funcție de forma terenului, vei ști exact ce tip de proiect sa alegi.
 
            În general, casele construite în ultimii 20 de ani pe la noi sunt făcute după ureche, nu după preț, deși există proiectanți români buni. În funcție de cum e proporționată construcția, dacă este o casă TIP VAGON sau PĂTRĂȚOASĂ, recomandrea noastră este să fie făcută cu laturile aproximativ egale.
Corelarea Între Teren Și Proiectul Casei

Un Proiect Bine Proporționat Și Desenat - În Funcție De Nevoile Tale Reale - Îți Poate Salva Zeci De Mii De Euro!

            Forma regulata a casei reduce cheltuielile cu cel puțin 20%... În cazul în care bugetul tău nu este foarte generos, te sfătuim să nu te lași ispitit de casele care apar prin reviste sau la televizor și care par că au fost ”scoase din basme” prin geometria lor ieșită din comun.
            O construcție cu un design simplu, utilizat în majoritatea țărilor din vest, îți va face loc pentru finisaje interioare de o calitate superioară și mobila pe care ți-o dorești.
 
  ü  Cel mai bine optimizat buget pe o suprafață dată îl are o casă cu formă PĂTRATĂ care să aibă un acoperiș în 2 sau 4 ape.
 
            Mai mult de atât, O CASĂ CARE ARE FORME GEOMETRICE REGULATE ESTE MULT MAI UȘOR DE MOBILAT spre deosebire de construcțiile care au foarte multe linii curbe sau colțuri neregulate. Asta înseamnă că nu vei mai fi nevoit să aștepți luni de zile pentru mobila costisitoare făcută pe comandă, care să fie potrivită pentru stilul neregulat al construcției.
 
            Și timpul de execuție al casei se va reduce considerabil și te vei putea muta în noul tău cămin mult mai repede. În niciun caz nu va trebui să aștepți între 3 și 5 ani ca să finalizezi în detaliu locuința.
 
  ü  Vizualizează-ți casa, cu toate detaliile sale, înainte să dai ok-ul final proiectantului cu care lucrezi.
 
            Dacă procedezi în acest mod, după construcția casei, nu va mai fi nevoie să îți faci un nou credit doar ca să îți cumperi mobilierul de bază. Vei face economii importante pe care le poți investi apoi în decorațiunile interioare ale căminului tău. Nu vei mai alerga după cele mai ieftine oferte pentru anumite materiale ci chiar vei avea o posibilitate reală de a decide să îți cumperi ce îți place, nu doar ce îți poți permite!
 
Description: casa6.png
 
De Unde Îți Achiziționezi Proiectul Casei Tale
A.      Alegi un proiect gata desenat de pe internet, dar în acest caz ar fi bine să te consulți înainte și cu un specialist, fie un arhitect, fie constructorul casei tale.
B.        Sau poți alege un proiect gata desenat din portofoliul arhitectului ales de tine.
C.        Și ultima a treia varianta este un proiect făcut de la zero, realizat de către arhitectul ales de tine,  în funcție de necesitățile și dorințele tale. 

Înapoi la articole