Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Garajul

Persoanele care dețin o mașină și care au locuit pentru o perioadă îndelungată la bloc,  simt o nevoie puternică de a avea un spațiu special destinat doar pentru mașina lor... mai precis, un garaj.
Și înțeleg perfect această nevoie!
Garajul

Atunci când te trezești că toate locurile de parcare aferente blocului au fost ocupate pentru că unul sau mai mulți locatari au decis să își cheme rudele în vizită... Sau și mai rău, ești nevoit să îți parchezi mașina în fața blocului pentru că nu știu cum, însă toți porumbeii ajung să își facă o ”căsuță” și să se ,,relaxeze” fix deasupra automobilului tău...
 
            Sau... după ce intervin și cei de la Primărie care îți ridică mașina pentru că ai parcat-o necorespunzător, vei sta binișor pe gânduri, sau chiar și în cazul în care reușești să îți plasezi mașina în parcarea blocului nu știi niciodată când unul dintre vecinii tăi îți va lovi mașina, accidental sau... neinspirat.
 
            Prin urmare, dacă îți permiți un garaj, atunci construiește-l. Ține însă cont și de costurile pe care le implică un astfel de obiectiv.
 
            Dacă ai o singură mașină de adăpostit, dimensiunea optimă a garajului, ca raport preț/calitate este:
 
  • Lățime - 3,5 metri
  • Lungime - 5 metri
  • Înălțime - 2,5 metri
  • Ușile 2x2 metri. Acestea pot fi cu deschidere normala, cu telecomandă, basculante sau culisante. În funcție de spațiul de care dispui îți vei putea alege cea mai avantajoasă variantă.
 
            Dacă spațiul curții tale este mult prea mic pentru a include un garaj suprateran și te gândești să îți faci unul subteran, trebuie să ai în vedere că aceasta poate să îți crească costul total de construcție al casei cu PÂNĂ LA 10%.   
 
            Gândește însă și din următoarea perspectivă: banii cheltuiți pentru realizarea garajului îi poți investi în achiziționarea celei de-a doua mașini pe care ți-o dorești sau poți să îi redirecționezi către alte scopuri importante pentru tine.
 
            Poate fi o idee mult mai bună pentru tine să ai o platformă acoperită unde să îți poți parca mașina în fața casei. Ia în calcul și acest lucru, mai ales dacă bugetul tău nu este foarte generos.
 
            În orice caz, este mult mai bine decât să o parchezi în fața blocului!

Înapoi la articole