Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Merită Să Faci Un Credit Bancar Pentru Construcție

Plata prin credit de construcție finanțat de o bancă este una dintre cele mai avantajoase  variante pentru a te asigura că nu vei fi nevoit să renunți la visul de a avea o casă numai a ta.
Merită Să Faci Un Credit Bancar Pentru Construcție

În acest moment exista instituții bancare ce îți pot pune la dispoziție instrumente de finanțare a construcției casei, PE FAZE DE EXECUȚIE. La fiecare fază, un evaluator al băncii face evaluarea stadiului de execuție, iar banca virează tranșa de finanțare de comun acord stabilită, pentru plata lucrărilor efectuate până la acel moment. 
 
            Fie că realizarea construcției este efectuată în regie proprie sau de către o firmă specializată, banca va acorda banii ÎN TRANȘE, însă, neutilizarea lor la timp atrage costuri suplimentare.
 
            Creditul pentru construcție este disponibil la majoritatea băncilor. Dar foarte importantă este și experiența băncii în derularea unei astfel de finanțare.
 
            PRIMA CONDIȚIE este ca solicitantul să aibă UN TEREN pe care să poată construi locuința. În cazul în care nu îl are deja, poate să îl achiziționeze, apelând tot la bancă pentru a obține finanțare. Acest lucru îi va diminua însă șansele de a obține un credit substanțial pentru construcția casei.
 
            Apoi solicitantul creditului, trebuie sa decidă, înainte de a depune dosarul la bancă, cine va fi CONSTRUCTORUL care le va construi locuința.
            Banii se vor acorda în tranșe, iar la depunerea dosarului de credit, solicitantul va atașa, în afara actelor solicitate în cazul cumpărării, proiectul de casă cu toate autorizațiile de construcție,  precum și devizul cheltuielilor.
 
            Acesta din urmă, va trebui să conțină o estimare generală și etapizată a costurilor de construcție a locuinței.
           
            Nu trebuie uitat că banca finanțează maxim 75% din costul total!
 
            Indiferent de faptul că realizarea construcției este efectuată în regie proprie sau de către o firmă specializată, banca nu va acorda niciodată toată finanțarea de la început, ci va eșalona banii în tranșe.
 
            Astfel, prima tranșa va fi eliberată pentru realizarea fundației casei.
 
            A doua tranșă,  pentru ridicarea primului nivel și tot așa până la finalizarea construcției. BANII ALOCAȚI PENTRU FIECARE ETAPĂ  TREBUIE APOI JUSTIFICAȚI PRIN FACTURI SI ALTE ACTE DOVEDITOARE.
 
La Construcțiile Realizate De Firme Specializate, Toate Băncile Cer Justificarea Întregii Sume Acordate În Cadrul Unei Tranșe.
 
            În cazul în care nu se poate dovedi procentul din împrumutul solicitat, creditarea se suspendă și solicitantul trebuie să restituie suma acordată până în acel moment.
           
            Pe de altă parte dacă nu utilizezi suma acordată de bancă în timpul stabilit, aceasta poate să își retragă finanțarea.
 
            Ca și în cazul cumpărării de locuințe, solicitantul are la dispoziție o anumită perioadă din momentul aprobării creditului,  până când începe să folosească banii acordați. De obicei este vorba de O LUNĂ de zile.
            Avansul de 25% din suma necesară construirii locuinței,trebuie dovedit înainte de acordarea primei tranșe.
 
            Rambursarea creditului se face din luna imediat următoare acordării primei tranșe, ratele fiind calculate ținând cont de valoarea aprobată a împrumutului. La unele bănci, există și posibilitatea obținerii unei perioade de grație de până la 12 luni sau chiar mai mult. În acest interval, clientul plătește doar dobânda aferentă creditului.

Înapoi la articole