Sfaturi si secrete

Sfaturi si secrete

Izolația Termică Pentru Vară Și Iarnă

Izolația a jucat întotdeauna un rol important în menținerea caselor calde și uscate, de la primele materiale utilizate - paie, rumeguș și plută.
Izolația Termică Pentru Vară Și Iarnă

Alternativele moderne de astăzi, cum sunt vata de sticlă, vata minerală, plăcile și spuma din polistiren și poliuretan, au contribuit la schimbarea practicilor în construcții, încurajând astfel renunțarea la proprietățile termice ale pereților groși și radiatoarelor de temperatură ridicată.
 
            Bineînțeles că o casă bine izolată poate fi încălzită mult mai ușor decât una similară fără izolație. Pierde mai puțină căldură, deci folosește mai puțină energie. Diferența majoră dintre cele două case devine și mai pregnantă odată cu trecerea anilor.
            Izolația optimă a fațadei ar trebui realizată cu MINIM 15 cm de polistiren expandat iar acest material este necesar să aibă o densitate minimă de 15 kg per metru cub.
Cei mai mulți oameni se opresc însă aici, la izolația fațadei,  și nu iau în calcul izolația în PARDOSEALĂ, respectiv IZOLAȚIA TAVANULUI.
            Recomandarea noastră este ca sub șapă (unii proiectanți recomandă chiar sub placa fundației), să existe o izolație cu polistiren, cu cât mai groasă izolația - cu atât mai bine.

De asemenea, coeficientul de transfer termic al polistirenului utilizat ar trebui să fie cât mai mic iar, pentru a te asigura de acest lucru, poți verifica fișa tehnică a produselor disponibile pe piață.
 
            Fii atent la faptul că prețul execuției crește doar în funcție de grosimea stratului de polistiren de fațadă (între 10 și 15 cm). Restul elementelor incluse în preț, precum manopera, adezivul, plasa de armare, tencuiala nobilă și culoarea, rămân CONSTANTE CA ȘI VALOARE FINANCIARĂ.
În ceea ce privește izolația ferestrelor , în acest moment, poți să apelezi la geamuri termopan cu 5 sau 6 camere cu sticla triplex (3 rânduri de sticlă).
 
            Prin utilizarea acestor variante de izolare vei limita cheltuielile legate de utilizarea aerului condiționat, vei reduce cantitatea de radiații UV care pătrunde în casa ta și, de asemenea, îți vei ameliora confortul interior prin menținerea unei temperaturi agreabile.

Înapoi la articole